پروفسور ساشادینا: شهرسازی، فرهنگ‌سازی را می‌طلبد

  • چاپ
  • ایمیل
  • دسته : اصلی ,
  • منتشر شده در :
  • آخرین به روز رسانی در :

خبرگزاری ایسنا- کد خبر: 94071509841- چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴

یک استاد مطالعات مذهبی دانشگاه ویرجینیای امریکا معتقد است شهرسازی بدون فرهنگ سازی امکان‌پذیر نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، عبدالعزیز ساشادینا شامگاه شب گذشته 14مهرماه در سومین نشست مشهد؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام که در پژوهشکده نوین شهر معنوی ثامن برگزار شد، با طرح این سوال که چگونه می توان کار کرد که شهرهای اسلامی با مدرن شدن، اسلامی بودن خود را از دست ندهند، گفت: مساله شهرسازی و شهروندی به هم مرتبط و متصل است.

وی ادامه داد: شهروندی در ایران ضعیف است و مردم اصلا به فکر محیط خود نیستند و این باعث می‌شود دولت در این زمینه بیشتر هزینه کند.

این استاد دانشگاه افزود: امروزه مشهد یک شهر مدرن است و این را می توان در ساختمان‌ها و ماشین‌ها و... شهر مشاهده کرد.

ساشادینا با اشاره به اینکه دیگر نمی‌توان با مشهد به عنوان یک شهر سنتی رفتار کرد، گفت: شهرداری مشهد می‌توانست بهتر از این عمل کند و بیشتر به فکر مردم باشد زیرا پیاده رو هنوز در بعضی از جاهای مشهد جا نیفتاده است.

وی با اعتقاد بر اینکه "معماری حرم زیاد به معماری سنتی شباهت ندارد و یک چیز جدا در شهر دیده می‌شود"، گفت: چالش پیش روی ما این است که چگونه معماری سنتی را با معماری مدرن تطبیق دهیم.

وی خاطرنشان کرد: تاثیر مدرنیته بر اجتماع باعث جدایی بیشتر بین انسان‌ها شده است، طوری که انسان‌ها دیگر از حال هم خبر ندارند در حالی که ساخته و پرورده اجتماع هستند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: انسان مدرن بی نهایت تنها است و این یک فشار شهرسازی است که برای کاستن این فشار باید پارک و دیگر امکانات تفریحی ساخته شود.

وی با بیان اینکه فرهنگ سازی بدون قانون گذاری امکان ندارد، گفت: دغدغه شهرداری‌های شهرهای بزرگ این است که چگونه انسان‌ها را بدون زور وادار به انجام دادن کارهای شهری کنند.

ساشادینا ادامه داد: در امریکا زباله ریختن جریمه دارد و این جریمه باعث ایجاد فرهنگ شده است، اما در ایران هنوز این فرهنگ جا نیافتاده است.

وی معنویت و اخلاقیت را لازم و ملزوم یکدیگر دانست و تصریح کرد: امروزه یکی از مشکل‌ترین کارها ایجاد معنویت است، زیرا الگوی خوبی در این زمینه وجود ندارد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه شهرسازی با شهروندی و شهروندی با معنویت در ارتباط است، افزود: توجه ما باید بیشتر به شهروندی و معنویت باشد و مدرن شدن تنها با ساختن ساختمان و... امکان ندارد و در واقع باید تفکر ما مدرن شود.

در ادامه این نشست وحید جلیلی معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد، با طرح این سوال که ابتدا باید ببینیم تعریف ما از معنویت چیست؟ گفت: مشکل امروزه ما این است که باید به یکسری نرم افزارها در مدیریت شهری برسیم که در آن مسئولیت اجتماعی و آرمان‌خواهی تا حد امکان تقویت شود.